Nikolaj Zeuthen: Frivers fra Howitzvej

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE Sit egentlige gennembrud (om end i snævre kredse) fik han med det poetiske orkester, Skammens Vogn, med hvem han i 2007 og 2008 udsendte to plader. Debuten på skrift fik han i 2009 med digtsamlingen Oliebål, hvorefter han udgav romanen Verdensmestre, foruden en tegneserie og et skuespil. Nu er hans anden digtsamling så en realitet, Frivers fra Howitzvej. Endnu engang en tekstsamling, der markerer, at han er en mand, der mestrer sit sprog og sin stil. Nikolaj Zeuthens digte er højest moderne, ligefremme og enkle. De kan på det konkrete plan handle om ubesvarede opkald fra Elgiganten, om glæden ved chefens irettesættelse og retorikken og priserne hos slagteren. De kan også handle om andre, større ting – døden for eksempel, og savnet. Under alle omstændigheder er de kendetegnet ved en sproglig fremdrift, en moderne stil og en fin sansning. De rummer flere lag, kan læses let eller dybt og fremstår i den forstand som gode indfaldsvinkler til digtningen – hvis man ikke er vant til at læse digte.

*** / Forlaget Samleren / 48 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share