Michael Wollny’s [em]: Wasted & Wanted

Please follow and like us:

  • 0
  • Share
Den tyske jazzpianist, Michael Wollny, er – at dømme efter hans musik – lidt af en rod. Han er så ung (født i 1978) og selvberoende, at hans musik ikke synes videre præget af den store, potentielt tyngende jazzarv. Men han er også så åben og nysgerrig, at han helt åbenlyst ikke har tilsidesat muligheden for at hente inspiration i den selvsamme jazzarv. Det er af samme grund meget kendetegnende for hans jazzmusik, at den på én gang emmer af referencer til især nyere triojazz og rummer et element af fornyende punk! Den ekstremt innovative og produktive pianist debuterede på det tyske kvalitetslabel, ACT, i 2005, og siden er det blevet til hele 11 album og – ifølge en anmelder på Hamburger Abendblatt – en position som den tyske jazzscenes største personlighed siden Albert Mangelsdorff. Michael Wollny har en klassisk musisk baggrund, men har også gentagne gange vist sit værd som improviserende musiker. På det nye album, Wasted & Wanted, som indeholder et bonus-album, Live at JazzFest Berlin 2011, fortsætter Michael Wollny med at redefinere jazzens struktur og lyd. Og dét sammen med bassisten Eva Kruse og trommeslageren Eric Schaefer. Wasted & Wanted er en kraftfuld og virtuos udfoldelse af et komplekst materiale, der har den styrke, der for bare to år siden – efter udgivelsen af albummet [em] Live at JazzBaltica – fik en britisk anmelder til at udbryde: ”Dette er måske det bedste jazzalbum i de sidste 25 år.” Både E.S.T. og Kraftwerk har fået en arvtager.
*****  /  ACT Music  /  70 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.