Luka Bloom: Head & Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Luka Bloom er en af Irlands store folk singer-songwritere. En mand, der med sin guitar som det eneste akkompagnerende instrument, kan krænge sin sjæl ud, så gæsterne på pubben både kan forstå ham, sig selv og behovet for en pint! Luka Bloom er en mand, som igennem mange år har blotlagt sin sjæl på små og store scener og derfor i dag er rutineret og ”stor” – i dén henseende. Hans nye album, Head & Heart, er hans 21. på 26 år. Et album, hvorpå han både tager egne numre og ”evergreens” under behandling. Blandt de evigt grønne numre er Bob Dylans Every Grain of Sand, Don McLeans And I Love You So, John Hartfords Gentle On My Mind og Ewan MacColls The First Time Ever I Saw Your Face. Og man må give Luka Bloom, at han som fortolker er dygtig – om end jeg personligt savner kant, sorg, smerte eller lignende. Lige netop dette album forekommer mig så fint og formfuldendt, at det nærmer sig det ferske, det floromvundne, det ufarlige. Og det er ærgerligt, eftersom både materiale og mand er til mere.

***  /  Splid Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share