Lisa Batiashvili: Bach

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Hun stammer fra Georgien, men er knyttet til Tyskland – den aldeles fremragende, yngre violinist, Lisa Batiashvili. Meget apropos udkommer hendes første plade med musik af tyske Johann Sebastian Bach da også på Deutsche Grammofon. Og lad det være sagt med det samme: Pladen er fremragende, lige som violinisten selv er det: dels fordi kompositionerne er fremragende, dels fordi solister og orkester er fremragende, men også fordi selve produktionen er fremragende. Bag sig har Batiashvili Kammerorchester des Symphoniorchesters des Bayerischen Rundfunks dirigeret af Radoslaw Szulc. Så når Batiashvili og orkesteret – i øvrigt sammen med Batiashvilis mand, oboisten François Leleux – lægger ud med J.S. Bachs Double Concerto for Violin, Oboe, Strings & Continua in C minor, er det høje niveau fra start slået fast. Kompositionen er forløst til det formfuldendte (og smukt rekonstrueret fra den oprindelige besætning med cembalo). Når hun på albummet siden – og sammen med fløjtenisten, Emmanuel Pahud – tager livtag med Carl Philipp Emanuel Bahcs Trio Sonata for Flute, Violin and Continua in B minor, bekræftes det bare: Hun går ind i musikken med hele sit hjerte, hele sin sjæl. Og da hendes teknisk samtidig er i top, fremstår hun som en helt igennem komplet musiker og formidler.

****** / Deutsche Grammophon/Universal Music / 69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share