Elína Garanca: Meditation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den lettiske mezzo-sopran, Elína Garanca, har til albummet, Meditation, indspillet en perlerække af den klassiske verdens ”greatest hits”. Og dét sekunderet af sin mand Karel Mark Chichon, der både dirigerer Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern og Latvian Radio Choir. Det vidtfavnende materiale er high-lights fra oratorier, messer o.lign. skrevet af komponisterne Gounod, Praulins, Mascagni, Gomez, Mozart, Bizet, Puccini, Adam, Vasks, Allegri og Vavilov. Og isoleret set er hvert enkelt stykke ubeskriveligt smukke perler – det gælder især Puccinis Salve Regina, Mascagnis Ave Maria og Allegris Miserere. Garancas udtryksstyrke afslører en autenticitet og et endog meget dybt personligt forhold til materialet. Men fænomenet, at man lytter til en perlerække af momentane blik ind i værker, i stedet for hele værker, trækker alligevel lidt ned. For netop dét element får albummet til at fremstå som et show-off snarere end det værk, det kunne have været. Men okay, albummet udgør alligevel en oplagt indgang til operaen for den nybegynder, der vil lytte sig ind på kunstarten.

****  /  Deutsche Grammophon / Universal Music  /  72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share