Chris Potter Underground Orchestra: Imaginary Cities

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Imaginary Cities er et stort værk. Et seriøst og ambitiøst bud på en moderne suite i grænselandet mellem jazz og klassisk musik. Den amerikanske jazzkomponist og –saxofonist, Chris Potter, har således med sine nye kompositioner og sit nye (med strygere udvidede) orkester skabt et værk, der på enhver måde aftvinger respekt. Med Craigh Taborn på klaver, Adam Rogers på guitar, Nate Smith på trommer – foruden Fima Ephron på elbas, Scott Colley på kontrabas, Steve Nelson på vibrafon og marimba og en strygekvartet bestående af Mark Feldman, Joyce Hammann, Lois Martin og David Eggar – plus Manfred Eicher som producer – har Chris Potter i studiet formået at samle alle brikkerne i sit panoramiske værk. Instrumenterne smyger sig harmonisk op og ned ad hinanden i de dynamiske arrangementer, som i realiteten rummer uendeligt mange lag. For hver aflytning hører man nye detaljer, ser man nye landskaber. Værket er præget af kontraster og forskelligartede, tematiske udviklinger og temperamenter, men alt – fra ende til anden – hænger sammen som en lang dialog med vekslende indhold.

****  /  ECM Records  /  71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share