Kenny Wheeler: Songs for Quintet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den i Canada fødte, men i mange år i England bosiddende jazzmusiker, Kenny Wheeler, døde sidste år i en alder af 84. Forinden nåede han dog at etablere sig som en gigant på den internationale jazzscene – som en modig improvisator og en fremragende komponist. Songs for Quintet – nærværende, nye og Wheelers absolut sidste album – blev optaget i 2013, et år før han døde, og det er simpelthen både fascinerende og overvældende at høre den styrke, hvormed den aldrende mand står i lydbilledet. Hans sensitive og lyriske spil på flygelhornet vidner ikke bare om fordums styrke, men om et vitalt og absolut levende, teknisk og kunstnerisk overskudsbetonet sind. For eksempel hører man på albummet en absolut frisk versionering af hans gamle standard, Nonetheless. Albummet er indspillet i Abbey Road Studierne i London – med Wheelers favoritopstilling: Stan Sulzmann på tenorsax, John Parricelli på guitar, Chris Laurence på kontrabas og Martin France på trommer. Og det man hæfter sig ved, er både de fems eminente sammenspil og de enkeltes lige så eminente solopartier. Derfor må man også begræde, at Wheeler ikke er mere.

*****  /  ECM Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share