Martha Argerich & Claudio Abbado: Complete Concerto Recordings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Argentinske Martha Argerich anses for at være en af de største klassiske pianister i sidste halvdel af det tyvende århundrede. Og italienske Claudio Abbado ansås indtil sin død i 2014 for at være en af de største dirigenter i selvsamme periode. Han var dirigent i La Scala operaen i Milano og siden for filharmonierne i London, Wien og Berlin. Fem album nåede de to at indspille sammen, og det er dem, Deutsche Grammophon nu udgiver i en samlet boks, der er som en hyldest til de tos helt ekstraordinære musikalske partnerskab. Indspilningerne strækker sig over en horisont på mere end 45 år – fra 1967 til 2013 – og byder på klaverkoncerter af Prokofiev, Ravel, Chopin, Liszt, Tchaikovsky, Beethoven og Mozart. Og selv om de fleste, der giver sig i kast med boksen, nok vil tale om den nyeste indspilning – af Mozarts klaverkoncert nr. 25 i C-dur i Luzern i 2013 (indspilningen blev ved udgivelsen ikke bare rost af anmelderne, den blev også DG’s bedst sælgende album i 2014) – vil jeg fremhæve indspilningen af Chopins klaverkoncert nr. 1 i E-mol i London i 1968. For dén afspejler – helt nøgent – de to nøglefigurers indbyrdes lydhørhed, og respektive sanselighed og virtuositet.

*****  /  Deutsche Grammophon  /  284 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share