Vincent Peirani / Stian Carstensen / Régis Gizavo / Klaus Paier: Accordion Night

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I 2015 kuraterede stifteren af tyske ACT Music, Siggi Loch, en række konceptkoncerter i Berlins Filharmoni. Koncerterne blev optaget live og udgivet som en stribe af hinanden uafhængige album med fællestitlen: Jazz at Berlin Philharmonic. Én af koncerterne – den ottende – blev af Siggi Loch bygget op omkring harmonikaen som gennemgående instrument i varierende duoer. Det er optagelsen af dén koncert, der nu udkommer med undertitlen Accordion Night. På scenen er forskellige konstellationer: Klaus Paier plus Asja Valcic på cello, Régis Gizavo plus Nguyên Lê på guitar, Stian Carstensen plus Adam Baldych på violin og Vincent Peirani plus Emile Parisien på sopransax. Det fede er, at de fire harmonikaspillere byder ind med ret forskellige musikstykker / genrer, men også at deres instrumenter væver mangfoldigheden af udtryk tæt sammen. Albummet åbner med Klaus Paiers vitale Tango Loco og går derfra over i Régis Gizavos livsglade afrojazz i stykket, South Africa. Lytterne bliver af musikken også ført til Paris, Cairo og Buenos Aires, og konstant fremstår instrumentet, der ellers kan forekomme gammeldags, som et moderne, hipt og potent instrument.

****  /  ACT Music  /  54 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share