Adam Baldych & Helge Lien Trio: Bridges

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den polske jazzviolinist, Adam Baldych, betragtes i dag som en af verdens bedste indenfor sin metier. Både fordi han teknisk er så usædvanligt dygtig, og fordi han som kunstner favner så utrolig vidt. Når man hører Baldych og norske Helge Lien Trio bygge bro på Bridges – bro mellem så forskellige genrer som jazz, folkemusik og moderne poprock – tror man på hans projekt: at det handler om god musik snarere end om genretroskab. For, selv om han bryder med genretroskaben og netop bygger bro mellem genrer, der nødigt lader sig forbinde, gør han det på en stilistisk så stringent facon, at det aftvinger respekt. Materialet på albummet er et miks af egne kompositioner, af arrangementer konstrueret over elementer af norske og polske folkemelodier og i et enkelt tilfælde af et arrangement over Massive Attacks nummer, Teardrop. I alle tilfælde er musikken vedkommende. Og i alle tilfælde er mødet mellem den vitale violin og den lige så vitale klaver-, bas- og trommetrio så fascinerende, at man som lytter let kan fralægge sig vante vrangforestillinger om, hvorvidt en violin hører hjemme i jazzens verden.

****  /  ACT Music  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share