Dominique Pifarély: Time Before And Time After

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dominique Pifarély har tidligere – på ECM – indspillet med Stefano Battaglia, Louis Sclavis og François Couturier. Men med Time Before And Time After udsender han sit første soloalbum og hvilket et! Man kan i dén grad konstatere, at den franske jazzviolinist ønsker at udfordre publikum med Time Before And Time After, for musikken, der balancerer mellem kammerjazzen og avantgarden, er så afgjort af en karakter, der fordrer meget af lytteren. Vi er så langt væk, som vi næsten kan komme, fra mainstream, og befinder os i et eksperimenterende soundscape, der sine steder nok rummer en antydning af skønhed, men for det meste en krævende kradsen og skratten. Det gælder eksempelvis nummeret, Gegenlicht, som flår og flænser sarte sjæle. Materialet er for størstedelens vedkommende undfanget af Pifarély selv, bortset fra det sidste nummer, der er en parafrase over Ned Washingstons og Victor Youngs kendte jazzstandard, My Foolish Heart. Det nummer er det lettest fordøjelige på et album, der ellers forekommer teknisk ekspressivt og kunstnerisk introvert.

**  /  ECM Records  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share