Stefano Battaglia Trio: In The Morning

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den italienske jazzpianist, Stefano Battaglia, og hans ligeledes italienske jazztrio – som i øvrigt består af kontrabassisten, Salvatore Maiore, og trommeslageren, Roberto Dani – udsender med In The Morning sit sjette og hidtil smukkeste album på ECM. Det helt særlige ved albummet er, at Stefano Battaglia på dét har valgt at koncentrere sig om musik af den amerikanske komponist, Alec Wilder (1907–1980) – musik, som Battaglia med fokus på det melodiske har arrangeret for jazztrio. Det, jeg som lytter opdager, er, at musikken er fortryllende, som en næsten skjult skat der åbenbares i et eminent sammenspil mellem de tre musikere. Albummet, der er optaget live i Torino i 2014, emmer således af nerve og nærvær, og jeg fristes derfor både til at genhøre trioens tidligere album og til at fordybe mig mere i Alec Wilders efterladenskaber, hvoraf en del er kendt. Et nummer som Moon And Sand, der fungerer forrygende flot i Stefano Battaglia Trios version, har jeg f.eks. før hørt fremført af Keith Jarretts trio. Men de tre italieneres fokus på det melodiske aspekt i Alec Wilders musik gør alligevel In The Morning til en særligt opløftende oplevelse.

*****  /  ECM Records  /  70 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share