Anthony De Mare: Liaisons – Re-Imagining Sondheim From the Piano

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Stephen Sondheim er en af det sidste halve århundredes mest kendte og anerkendte komponister og tekstforfattere på den amerikanske musicalscene. Og Anthony De Mare? Han er en af de mest innovative pianister, komponister og arrangører indenfor nutidig, amerikansk musikteater. De Mare fik for år tilbage en idé. Den blev modnet, og her er den, realiseret. Idéen var denne: Han ville iklæde Sondheims kendte musikstykker nogle nye gevandter, og han gjorde det på denne måde: Han kontaktede et pladeselskab, en producer og 36 uafhængige jazz-, film- og/eller klassiske komponister (ikke arrangører) og bad dem om, på baggrund af Sondheims konkrete musikstykker, at skrive nye stykker for soloklaver. Herefter satte han sig til instrumentet og indspillede de 36 nye stykker som en samlet hyldest til Sondheim. Og ret skal være ret: Både idé og realisering er fascinerende. Steve Reich, Wynton Marsalis, Mark-Anthony Turnage, Fred Hersch, Ethan Iverson, William Bolcom, Frederic Rzewski, Nils Vigeland, Gabriel Kahane, Thomas Newman, Jake Heggie og mange flere har skrevet nye musikstykker, som forløses frygtindgydende godt af De Mare. Hvert eneste nye stykke på det 3-dobbelte album fremstår som var det i dialog med Sondheims oprindelige stykke, konkrete håndværk og kunstneriske vingefang.

****  /  ECM New Series  /  197 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share