Ben Monder: Amorphae

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske el-guitarist, Ben Monder, pladedebuterede på ECM i 2004 som medlem af Paul Motian Band, som netop det år udsendte Garden of Eden på det hæderkronede, tyske label. Nogle år efter besluttede de to jazzmusikere – Monder og Motian – at indspille et fælles duoalbum, Amorphae, men inden de blev færdige døde den legendariske trommeslager, og det satte naturligt nok en stopper for guitaristens arbejde med albummet. Den innovative trommeslager, Andrew Cyrille blev hidkaldt som erstatning – og udover ham også Pete Rende (synthesizer) – og med dem i baghånden, gjorde Monder albummet færdigt. Og her er det så – med forskellige konstellationer: Monder som solist; Monder sammen med Motian; og Monder sammen med Cyrille og i to numre Rende. Og man må lade USA’s svar på Jakob Bro, at han virkelig har formået at skabe et lytteværdigt, næsten formfuldendt album med sin sfærisk søgende, meget nedtonede og sensitive spillestil. Og nok så væsentligt: Motian og Cyrille fremstår som artsfæller, der binder sammen snarere end at skille. Derfor er Amorphae også kommet til at fremstå som et gennemført hele med de usædvanlige harmonier og de detaljerede soniske soundscapes.

*****  /  ECM Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share