Jason Rebello: Held

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britiske pianist, Jason Rebello, blev i løbet af få år i starten af 90erne ”the talk of the town”, da han i sit hjemland udsendte en stribe anmelderroste jazzplader på BMG. I en ung alder demonstrerede han en sjælden emotionel dybde, som han formåede at få frem på sine plader, og derfor overraskede det ikke, at han både blev hyret af Wayne Shorter og Sting. Med Sting og i øvrigt Beck havde han tidligere spillet keys, men fra 90erne blev klaveret hans foretrukne instrument. Og nu har han altså opsamlet så megen livserfaring, rutine og selvtillid, at han også tør binde an med opgaven at indspille en plade som solist. Og Held er altså alt andet lige et meget stærkt første solo-udspil. Et album, der både vidner om en kunstnerisk tyngde, et vital gemyt og en vidtfavnende, musisk interesse. I hvilket omfang, musikken er komponeret og improviseret, fornemmer man ikke. Men selvfølgelig er der som minimum en idé om retning og hastighed, inden hans sætter i gang med de ti florlette, originale musikstykker og med versioneringen af Lennon / McCartneys Blackbird, der bliver som levende på ny.

****  /  Edition Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share