Jack DeJohnette, Ravi Coltrane, Matthew Garrison: In Movement

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det er et flot album, den aldrende, men så absolut levende trommelegende, Jack DeJohnette, har skabt med sin nye jazztrio, der i øvrigt består af Matthew Garrison (bas & electronics) og Ravi Coltrane (sax). De tre musikeres sammenspil er simpelthen eminent, deres materiale ditto. Det sjove er da også, at Jack DeJohnette i sin tid i John Coltranes gruppe spillede med begges fædre og siden da har været mentor for Matthew Garrison (hvis far, Jimmy Garrison, var bassist i John Coltranes kvartet) og en slags ekstra far for Ravi Coltrane (hvis far var saxofonlegenden i egen høje person). Meget passende er første nummer på Jack DeJohnettes nystiftede trios første album en ærbødig og behørig hilsen til John Coltrane – en eminent versionering af hans standard, Alabama. Men bortset fra at albummet også rummer en hilsen til Miles Davis og Earth, Wind & Fire, er alt materialet nyt, originalt og selvskrevet, om jeg så må sige. Materialet og dets forløsning er i sin kerne moderne jazz, men det rummer også tydelige referencer til rockmusik og traditionel østlig og mellemøstlig musik. Og hen over generationskløften formår de tre altså virkelig at skabe noget lytteværdigt, smukt og mange facetteret.

*****  /  ECM Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share