Dominique Pifarély Quartet: Tracé Provisoire

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Af alle avantgardejazzscener i Europa er Frankrigs helt givet den mest levende. Det er her, mere end noget andet sted på det europæiske kontinent, at jazzmusikken nytænkes – og det blandt andet takket være et støttesystem, der sikrer nytænkningen. Den franske violinist og komponist, Dominique Pifarély, har igennem de sidste 30-40 år haft stor indflydelse på scenen, og alene derfor er det værd at lytte til nyt fra hans side, for i og med ham kombineres nytænkning med rutine, og dét afspejler Tracé Provisoire naturligt nok. Pifarély har selv skrevet materialet til albummet, og avantgardejazzmusikken bærer naturligt nok også hans signatur – hans helt særegne brug af violinen, som både kan favne den avancerede freejazz og den moderne, klassiske musik. Men Pifarélys sammenspil med Antonin Rayon på klaver, Bruno Chevillon på kontrabas og François Merville på percussion er i virkeligheden det, der gør Tracé Provisoire så unikt. Musikken – og sammenspillet – vidner om kompleksitet og uforudsigelighed, kærlighed til det klagende og minimalistiske og til det luftige og lette. Tracé Provisoire er en anbefalelsesværdig indgang til Europas mest avancerede avantgardejazzscene.

****  /  ECM Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share