Trygve Seim: Rumi Songs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den norske jazzsaxofonist, Trygve Seim, er – som mange af os andre – faldet for den persiske lyriker, Jelaluddin Rumi (1207-1273). Seim er faldet for Rumis digte. Og for den melankoli og musikalitet, de rummer. Og så har han samlet en konstellation bestående af mezzosopranen Tora Augestad, cellisten Svante Henryson og harmonikaspilleren Frode Haltli. Augestad synger Rumis digte på engelsk (oversættelser fra persisk af Coleman Barks og Kabir & Camille Helminski), og Seim, Henryson og Haltli akkompagnerer med musik, der genremæssigt må betegnes som minimalistisk kammerjazz med nordiske klangflader og elementer af mere traditionel mellemøstlig æstetik. Det hele er smukt, vedkommende og forunderligt: stor poesi formidlet på poetisk vis – med kærlighed og vemod. Instrumenteringen er selvfølgelig uortodoks, men netop dét er med til at gøre oplevelsen så usædvanlig. Der er noget intimt og dragende, noget til tider bevægende over både sange og musik, noget dybt og aldeles virkningsfuldt.

*****  /  ECM Records  /  55 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share