Giovanni Guidi / Gianluca Petrella / Louis Sclavis / Gerald Cleaver: Ida Lupino

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Pianisten Giovanni Guidi og basunisten Gianluca Petrella er begge to musikere, der nævnes, når talen falder på det, man kalder den nye guldalder i italiensk jazz. De to fandt sammen via sidepositioner i et af trompetisten Enrico Ravas orkestre, dannede herefter deres egen duo (hvori de i forbindelse med liveoptrædener inviterede gæster til at optræde), men blev også – forud for indspilningen af Ida Lupino – ”tvangsgift” med den franske klarinettist Louis Sclavis og den amerikanske trommeslager Gerald Cleaver. ECM’s musikalske stifter Manfred Eicher førte giftekniven, og det er ham, der har produceret albummet, der både byder på lyrisk fri, improviseret jazzmusik og på stramme jazzkompositioner af Guidi og Petrella. Titelnummeret har de fire ”ægtefolk” lånt af Carla Bley, og dét er Petrellas hilsen til hende og et af de big bands, han tidligere indgik i under hendes ledelse. Musikken på albummet er på én gang sfærisk luftig og skarp, melodisk enkel og kompleks. Sine steder uhyre smuk og enkel og alligevel konstant ramt af ridser i lakken.

****  /  ECM Records  /  78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share