NHØP & Mulgrew Miller: The Duo – Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Danske Storyville Records har gjort noget af et scoop. Selskabet har hos hollandsk radio fundet nogle aldrig tidligere udgivne live-optagelser med to af datidens største jazzstjerner: Niels-Henning Ørsted Pedersen & Mulgrew Miller. Optagelserne stammer fra The North Sea Jazz Festival i juli 2000 – d.v.s. den ganske korte periode, hvori de to giganter udgjorde en duo. NHØP og Mulgrew Miller mødtes for – som en markering af Duke Ellingtons 100-års fødselsdag – at lave en studieindspilning og gav i den forbindelse nogle ganske få koncerter, herunder én på den store jazzfestival i Rotterdam. Det er dén, der her er foreviget. Deres materiale er baseret på det historiske repertoire, som Duke Ellington & Jimmy Blanton indspillede i 1941, men med NHØP & Mulgrew Miller bliver det revitaliseret – i respekt for forlægget. Mulgrew Miller, som selv var en Duke Ellington connoisseur og selv havde været en del af The Ellington Orchestra, formår således med lethed, sammen med NHØP, at løfte materialet op til moderne tid, hvorfor standards som f.eks. In My Solitude og Autumn Leaves bliver som fint afstemte vitaminindsprøjtninger.

*****  /  Storyville Records  /  95 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share