Grégory Privat Trio: Family Tree

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Han stammer fra Martinique, men bor i Frankrig. Og det er her, han har banet sig den vej, der i 2015 indbragte ham en nominering i Victoires du Jazz indenfor kategorien: Årets Jazzåbenbaring. Hans nye debutalbum på tyske ACT Music, Family Tree, vidner da også om, at han er et stort talent – både som komponist, pianist og kapelmester. Man bliver så at sige draget af den triojazz, som Grégory Privat skaber sammen med kontrabassisten Linly Marthe og trommeslageren Tilo Bertholo. De tres musik er melodisk, vidtfavnende og mange-facetteret, hvilket sikkert er grunden til, at selskabet selv benævner genren ”world jazz”. Der er noget umiskendeligt europæisk over triojazzmusikken, men også nogle træk, der stammer fra Caribiens traditionelle gwoka og bèlè. I den forstand kan man sige, at den moderne jazzmusik er iklædt gevandter, der giver mindelser om de kreol-amerikanske jazzrødder, som i den såkaldte négritude periode blev meget populær i Frankrig især, og som satte sig afgørende spor i fransk jazz i de følgende årtier. Family Tree er velskabt, insisterende uden at blive anmassende og netop så mange-facetteret, at man kan lytte igen og igen.

****  /  ACT Music  /  73 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share