Zsófia Boros: Local Objects

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Hun er født i Ungarn, uddannet i Østrig (hvor hun bor) og i stald hos tyske ECM. Med lidt god vilje kan man sige, at det afspejler, at hun er klassisk guitarist på et grænseoverskridende niveau. Det ”påviste” hun allerede med sit første ECM-album, En otra parte, fra 2013, som i det meste af verden blev rost til skyerne. Men med Local Objects, hendes andet album på ECM, tager hun alligevel et skridt videre op ad rangstigen, så hun nu står foran paradisets port. Local Objects er således et helt igennem sensitivt, smerteligt og smukt album, der aftvinger lytteren den allerstørste respekt for sologuitaristen og hendes evne til at forvandle forrygende kompositioner til paradisiske værker. Åbningsnummeret, Nocturne af Mathias Duplessy er mesterligt. Milonga af Jorge Cardoso, Fantasie af Franghiz Ali-Zadeh og Gothenburg af Alex Pinter ligeså. Og navnene? De understreger bare, at Zsófia Boros er grænseoverskridende: Hun overskrider grænsen mellem kompositionsmusikken og jazzen, og hun ”besøger” Frankrig, Argentina, Aserbajdsjan og Østrig, blandt andet. Og konstant med et åbnet og kreativt sind.

******  /  ECM New Series  /  42 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share