Edward MacLean: Me & You

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den ghanesisk fødte jazzbassist, Edward MacLean, bor i Tyskland. Det er her, han har indspillet og herfra han udsender sit fascinerende flotte andet album i eget navn, Me & You, som byder på medrivende, melodisk og så absolut lytteværdig jazz af moderne tilsnit. Det hele har MacLean skabt i et sammenspil med de fire sidemen i hans kvintet (trommeslageren Tobias Backhaus, guitaristen Christian Kögel, pianisten Matti Klein og tenorsaxofonisten Sebastian Borkowski) og selv produceret, arrangeret og komponeret. Der er noget dejlig støvet og kantet over MacLeans musik som sådan – især over et nummer som Theresien, der for denne lytter, fremstår som et af albummets bedste. Det er netop dét – det støvede og det kantede – der gør Me & You som helhed så interessant. Der er noget næsten nordisk melankolsk over musikken som sådan, noget ildevarslende mørkt, uforceret, prøvende og alligevel kontrolleret. Musikken er topmoderne og sender alligevel tankerne tilbage til 70ernes groove med de elegante referencer til den tids moderne jazz, fusion og funk.

****  /  r3w records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share