Nguyên Lê & Ngô Hồng Quang: Hà Nôi Duo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Hà Nôi Duo er et ganske usædvanligt album. Et album med en form for musik og en konkret instrumentering, som vi sjældent hører i vesten (og østen). Centralt på albummet står to vietnamesere: Nguyên Lê og Ngô Hồng Quang. Førstnævnte spiller guitar og har programmeret loops m.m., sidstnævnte synger strube- og almindelig vietnamesisk sang, spiller vietnamesisk violin, lut og jødeharpe m.m. Og med sig på albummet har de to den italienske trompetist, Paolo Fresu, den japanske koto-spiller, Mieko Miyazaki, den fransk/indiske tablaspiller, Prabhu Edouard, den franske udu-spiller, Stéphane Edouard, foruden den franske cajon-spiller, Alex Tran. Ud af disse syv musikeres sammenspil er kommet et album, der består af et særegent miks af moderne sfærisk europæisk jazz og traditionel og moderne vietnamesisk sang og musik – et miks som oven i købet er blevet tilsat moderne guitarriffs, indisk trommerytmik, og meget, meget mere. Resultatet, som er yderst interessant, afspejler – ifølge de to kapelmestre – den paradoksale mangfoldighed af udtryk, der i dag smelter sammen i den vietnamesiske ungdoms musikinteresse.

****  /  ACT Music  /  58 min.  /  også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share