Ralph Towner: My Foolish Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Ralph Towner er et stort navn i moderne amerikansk jazz. Kendt, især, for sin virtuose omgang med klassisk og 12-strenget guitar. Kendt for sine mange, varierede udgivelser – i eget navn og som sideman (i duoer og flere større konstellationer på især ECM, hvor han pladedebuterede i 1972 og siden har udgivet / medvirket på hen ved 40 album). Og kendt fra sin centrale rolle i orkesteret Oregon, fra sit samarbejde med Jan Garbarek, Keith Jarrett, John Abercrombie, Gary Peacock, Wolfgang Muthspiel, Egberto Gismonti og Azimuth blandt mange andre og kendt for sine mange, kalorierige kompositioner. Hans nye album på ECM, My Folish Heart, deler nok titel med Victor Youngs og Ned Washingtons gammelkendte jazzstandard, som han forløser til UG, men alle de andre numre på soloalbummet har han selv komponeret. Og det er ganske enkelt elleve (plus ét) mesterværker for klassisk guitar. Selv om han har mange år på bagen – han er født i 1940 – er hans vitalitet og virtuositet evident. Han er oprindeligt uddannet på klaver og beskriver selv sin tilgang til guitaren som pianistens, og det er måske dét – trangen til på én gang at have adgang til hele klaviaturet – der kendetegner hans approach. Han kombinerer med snilde barokkens kontrapunkt, rytmikken og den latininspirerede jazztradition.

*****  /  ECM Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share