Shitney: Earth Core

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De tre sangerinder, Katrine Amsler, Qarin Wikström og Maria Faust, har med deres nye, fanden-i-voldsk-elektroniske trio skabt et tilsyneladende kompromisløst kollektiv, der benhårdt går efter det avantgardistiske soundscape i grænselandet mellem akustisk og elektronisk musik. De tre kvinder hælder ganske vist meget markant til den elektroniske side, men ikke desto mindre rummer deres debutalbum, Earth Core, også musik, der har akustiske strejf. Musikken er eksperimentel improvisation, bygget op omkring de associationer, de tre kvinder hver især og sammen får ud af numrenes titler. Amsler, Wikström og Faust undersøger således på albummet, hvad stoffer som Iron, Carbon og Wolfram hver især udløser af musiske associationer. Resultatet er helt uforudsigeligt og abstrakt. De tres associationer på baggrund af metallerne og de kemiske substanser udløser således musik, der ligger udenfor normalen. Den er bygget op omkring loops og beats, sampling og både syntetiske og organiske lyde. Den er fascinerende, mangefacetteret, men den er også meget vanskeligt tilgængelig.

***  /  ILK Music  /  37 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share