Artur Tuznik Trio: Artur Tuznik Trio

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den polske jazzpianist, Artur Tuznik, har sin base i Danmark, men han er aktiv på det meste af den europæiske jazzscene – både med egne konstellationer og som sideman i andres. Hans genkendelige musik, som både bærer præg af den nordiske jazzscenes melankoli og af den polsk/slaviske folkemusik, bliver i den nye konstellation – Artur Tuznik på klaver, Nils Bo Davidsen på kontrabas og Jakob Høyer på trommer – nedbarberet på endog meget klædelig vis. Det er som om, Tuznik og hans to nye sidemen formår at destillere erfaringerne fra de nævnte inspirationskilder og fra Tuzniks samarbejder – med blandt andre Tomasz Stanko, Jeremy Pelt, Tony Malaby, Richard Andersson, Anders Mogensen, Thomas Agergaard og Tomasz Dabrowski – ind til noget særegent, søgende og samtidig nær formfuldendt. Musikken er på én gang enkel og kompleks. Færdig og åben. Naturligt indplaceret i det polske MultiKulti Projects portefølje. Musikken er fint afbalanceret og simpelthen lytteværdig.

****  /  MultiKulti Project  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share