University of Toronto 12tet: Trillium Falls

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Siden jazzorkesteret, University of Toronto 12tet, blev etableret i 2012, har orkesteret – der til enhver tid består af bachelorer, masters og kandidater fra universitet i Toronto, Canada (og af samme grund jævnligt skifter besætning), holdt et meget højt niveau. Og niveauet på det nye album, Trillium Falls, er ingen undtagelse. Derpå er niveauet så højt, at man fra første strofe aftvinges respekt. Åbningsnummeret, Crooked Creek, bliver fremført med en tilsyneladende helt naturlig pondus. Og den pondus præger alle de følgende syv numre, så man efter endt aflytning uvilkårligt tænker: ”Shit, der her er en samling af dygtige individualister, som i dén grad mestrer sammenspillet i et stort orkester.” Og ikke bare det. Man tænker også: ”Shit, dem der har skrevet og arrangeret denne musik, de kan noget ekstraordinært!” Man får associationer til Art Pepper Plus 11 og til The Rob McConnell Tentet. Men UofT’s duodectet fremstår også helt moderne og toptunet – selv i bearbejdningen af Duke Ellingtons Star Crossed Lovers. Trillium Falls er af samme grund et helt igennem vellykket album med stort jazzorkester.

****  /  UofTJazz   /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share