I Just Came From The Moon: Hoax

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Sidste år vandt det danske jazzorkester med det mærkværdige navn, I Just Came From The Moon, ”Ung Jazz 2016”. I efteråret indspillede orkesteret sit debutalbum, Hoax. Og efter en række koncerter i løbet af vinteren udkommer albummet så – til denne anmelders begejstring. Musikken på Hoax er komponeret af Frederik Hagner, videreudviklet af kollektivet og studieproduceret af Jacob Worm – og nu altså gjort tilgængelig på vinyl. Og dét er en fryd! For den musik, som talenterne – Jonas Scheffler (trompet), Nis Hellerøe Myrtue (tenorsax), Nikolaj Bugge (guitar), Tobias Andreassen (trommer) og Frederik Hagner (kontrabas) – bringer til torvs er så absolut lytteværdig. Den er i slægt med den musik, som Pauseland, Jacob Buchanan og flere andre musikere har skabt efter at være blevet ramt af Jacob Worms tryllestøv. Med andre ord: lytteværdig. Komprimeret, enkel, organisk. Tag et nummer som, Wonderful Ryan. Nummeret er dragende, vel skabt, vel turneret. Intenst. Trist. Og samtidig lyst. Netop dén sammensathed kendetegner helheden, der både er bemærkelsesværdigt enkel og mange facetteret.

****  /  Jaeger Community Music 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share