Keith Oxman: East of the Village

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

For Keith Oxmans amerikanske orgeltrio er groovet helt åbenlyst afgørende. Jazzsaxofonistens orkester – med Jeff Jenkins ved hammondorgelet og Todd Reid bag trommerne – surfer således med orgelets bløde, træagtige lyd som fundament smidigt og smooth igennem materialet, så man overbevist om tyngden kan læne sig tilbage og lytte i afklaret ro. Materialet er et fornemt miks af primært mindre kendte standards og af eget materiale og består blandt andet af Jimmy Van Heusens Deep in a Dream, Leonard Bernsteins Lucky to be Me og George Gershwins (I’ve Got) Beginners Luck. Og alt – både de nævnte standards og trioens egne numre – turneres med sikker hånd. Af og til hører man i Keith Oxmans spil reminiscenser af læremestrene Sonny Stitt og Charles McPherson. Manden, der i øvrigt har spillet med (og lært af) navne som Art Blakey, Buddy Rich, Jack McDuff, Phil Woods og Dave Brubeck er således på mange måder, som en forlængelse af deres virke. Og når han så, sammen med sine lige så erfarne sidemen, udviser en stadig nysgerrighed, bliver oplevelsen fuld og hel.

****  /  Capri Records  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share