SE-Quartet: Going North

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det dansk/svenske jazzorkester, SE-Quartet, har på bare fem år – med tre album og en række koncerter internationalt – slået sit navn fast som leveringsdygtigt udi moderne, melodisk, melankolsk jazz med en umiskendelig nordisk klang. Det nye (tredje) album, Going North, er tematisk dedikeret til de mange flygtninge, der er kommet til Norden de seneste år – siger orkesteret selv. Men dét postulat vil for albummets lytter være abstrakt, eftersom intet i musikken sender tankerne i retningen af de mange sejlende og vandrende skæbner endsige kulturer, de er flygtet fra. Det med temaet er egentlig også ligegyldigt, for det væsentligste er, at SE-Quartet endnu engang har skabt noget jazzmusik, der – meget i kraft af det melodiske tilsnit – har potentialet til at nå udover jazzens traditionelle lytterskare – uden at blive flad mainstream. Især David Ehrlins fine ciseleringer med sopransax, tenorsax og basklarinet giver kvartettens jazzmusik en særegen signatur. Men Rasmus H. Thomsens håndtering af klaveret, Antti Ojalas håndtering af trommerne og Martins Sundströms af kontrabassen giver også musikken bund og karakter og et på én gang nordisk og internationalt tilsnit.

****  /  Prophone Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share