Tarkovsky Quartet: Nuit Blanche

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den franske pianist, François Couturier, har igennem mere end et årti været glødende optaget af den afdøde, russiske filminstruktør, Andrey Tarkovsky, som ifølge Ingmar Bergman bevægede sig ”med en naturlighed i drømmenes verden”. Couturiers musik gør præcis det samme – bevæger sig med en åbenlys naturlighed i drømmenes verden, stilfærdigt, langsommeligt, prøvende – som føler den sig frem i en fortættet tåge med ringe sigtbarhed. Genremæssigt balancerer musikken mellem kammermusikken og den sfæriske jazz, og balancegangen udøves med virtuositet af Couturiers fransk/tyske kvartet, som i øvrigt består af cellisten Anja Lechner, sopransaxofonisten Jean-Marc Larché og harmonikaspilleren Jean-Louis Matinier. Har man set Tarkovskys film, vil man genkende tempo og stemning i Couturiers æstetiske udtryk – og det uanset om man lytter til improvisationer eller kompositioner (på studiealbummet er der begge dele). Det hele forløses med sensitiv sans for skønheden, sårbarheden, stofligheden.

***** / ECM Records / 62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share