Lindring: Giv tid

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Lindring er det lidt usexede navn på en ny, dansk kvintet, der har sat sig det mål at pudse levedygtige digte / sangtekster fra Højskolesangbogen af. Dét i sig selv er et fint mål! Lindring, der består af sangerinden Annelouise Adolph (nummer to i dansk X Factor 2011), guitaristen Mikkel Ploug, pianisten Adi Zukanovic, bassisten Jeppe Skovbakke og trommeslageren Jeppe Gram, tager fat om tekster af blandt andre St. St. Blicher, Emil Aarestrup, B.S. Ingemann, Johannes V. Jensen og Jeppe Aakjær – så mere dansk kan det næppe blive! Til samtlige sange – sange som Det er hvidt derude, Angst/Til en veninde, Dagen går med raske fjed, Solhvervssang og Stille hjerte, sol går ned har Morten Schriver skrevet nye melodier, og det hele er blevet til en omgang indie folk-jazz-rock, som på én gang bevarer respekten for forlæggene og forsøger at forny disse. Tempoet er skruet ned – a pro pos albummets titel, Giv tid – og dét er fint. Men hverken teknisk eller kunstnerisk formår konstellationen altså at revitalisere poesien endsige musikken. Trods alle de gode intentioner – og gode forlæg – forbliver det hele underligt fladt og uforløst.

**  /  Brage Records  /  52 min.  /  også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share