Ferenc Snétberger: Titok

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den ungarske jazzguitarist, Ferenc Snétberger, fik et internationalt gennembrud, da han sidste år udsendte sit første album på tyske ECM. Ikke bare fik han et langt større publikum, han fik også adgang til andre, internationalt anerkendte musikere, og derfor forekommer det naturligt, at han – efter en debut som solist – optræder i trioformat på sit nye, andet album på ECM, Titok. Med sig på det har han den svenske kontrabassist, Anders Jormin, og den amerikanske trommeslager, Joey Baron, og det, de tre tilsammen skaber, er altså i den grad lytteværdigt. Materialet, der er skrevet af Snétberger, er varmt og lyrisk, intenst melodisk og vanvittigt smukt. Nok godt komponeret, men også åbent overfor improvisation. Netop dét giver musikken en intensitet og nerve, der er forrygende. Alt er subtilt, raffineret, virtuost. Især fornemmer man et eminent gehør mellem guitar og bas og en rutineret skyggen fra trommernes side. I den forstand fremstår balancen mellem de tre instrumenter perfekt. Forløsningen af materialet optimal.

*****  /  ECM Records  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share