Freddy and the Phantoms: Decline of the West

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Decline Of The West er danske Freddy And The Phantoms’ fjerde album, og igen-igen er bandets musik en uforfalsket form for svedig, stinkende rå, maskulin bluesrock, der ruller derudad i det ene blåtonede, næsten gotisk, gyselige drama efter det andet. Ifølge bandet er dette fjerde albums titel tænkt som et spejlbillede af den vestlige verdens lemfældige omgang med størrelser som solidaritet, bæredygtighed og historisk bevidsthed. Med andre ord: Sangen og musikken har for bandet fået en politisk dimension. Men dét politiske til trods – eller måske netop på grund af det politiske – har bandet fået sig en lidt usædvanlig, international karriere. Frontfiguren, sangeren og guitaristen Frederik Schnoor plus trommeslageren Rune René Hansen, basissten Mads Wilken, pianisten Anders Haahr og steelguitaristen Morten Rahm har tilsammen skabt et så troværdigt, politisk bevidst bluesrock-act, at de er blevet indrulleret som opvarmning for store, inspirationskilder som The Eagles, Twisted Sister og Blackberry Smoke. Generelt har Freddy and the Phantoms egne album udløst begejstring hos anmelderne, internationalt, og det vil dette fjerde helt sikkert også gøre.

****  /  Mighty Music  /  52 min.  / Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share