Richie Beirach & Gregor Huebner: Live at Birdland New York

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Man kan godt tillade sig at kalde den 70-årige, amerikanske jazzpianist, Richie Beirach, og den 50-årige, tyske jazzviolinist, Gregor Huebner, et makkerpar. De to har spillet sammen i mere end tyve år og igennem de seneste mange år udgjort et tilbagevendende livenavne på Birdland i New York, hvor også dette album er optaget. Og meget har de tilfælles. De har fødselsdag på selvsamme dag (23. maj), de har begge østeuropæisk baggrund, de har begge studeret på Manhattan School of Music, de bor begge i New York og har begge – selv om de notorisk er jazzmusikere – en forkærlighed for grænsefladen mellem jazzen og den klassiske musik. Det har de tidligere demonstreret på plader, hvorpå de har udforsket og udfordret kompositioner af klassiske komponister som Bartók, Mompou og Monteverdi. Livealbummet her byder da også på klassiske kompositioner udsat for jazz – kompositioner af Bartók og Bach – foruden på egne numre og standards af bl.a. John Coltrane. Og godt gør de det – i selskab med Randy Brecker, George Mraz og Billy Hart. Musikken er således et eminent eksempel på, hvor godt det kan gå, når klassisk musik og post-bop mikses.

****  /  ACT Music  /  78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share