Parisien, Peirani, Schaerer, Woolny: Out of Land

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Denne jazzkvartet består af nogle af de ypperligste musikere, man pt. kan opbyde i det centraleuropæiske: d.v.s. den franske saxofonist Emile Parisien, den franske harmonikaspiller Vincent Peirani, den schweiziske jazzsanger og human beat box Andreas Schaerer og den tyske pianist Michael Wollny. De fire udgør tilsammen det, man kunne kalde en karismatisk, europæisk superjazzgruppe, og deres første fælles album, Out of Land, indikerer både, at de her er nu har noget at meddele, og at de kan have en lysende fremtid som formidlere for sig. Kvartettens debutalbum er en liveindspilning fra bee-flat i Bern i april 2016, og dén indspilning emmer af liv og nysgerrighed, vovemod og handlekraft – foruden af teknisk overskud og kunstnerisk sensibilitet. Sammenspillet er imponerende flot – og det samme kan man sige om kompositionerne og de spontane improvisationer. Musikken er sine steder melankolsk melodisk, sine steder næsten avantgardistisk pågående. Men hele tiden er den sammenhængende, hele tiden har den retning, hele tiden har den – også i kraft af instrumenteringen – en særegen klang og karakter.

****  /  ACT Music  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share