Arve Henriksen: Towards Language

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazztrompetist, Arve Henriksen, er – i nordisk kontekst – en enestående figur. Hans musikalske virke er kendetegnet ved 1) teknisk ekvilibrisme, 2) kompositorisk spændvidde og 3) en kunstnerisk sans af en sjælden innovativ karakter. Hans musik er ofte sfærisk søgende – det gælder også hans musik på det nye album, Towards Language, der – som albummets titel indikerer – er som en grundudforskning af musikkens basale byggesten. Sammen med Jan Bang (sampling), Eivind Aarset (guitar og electronics), Erik Honoré (synthesizer) og Anna Maria Friman (vokal på et enkelt nummer) udforsker og udfolder han et soundscape, der som prøvende trin træder ud i mørket og forsigtigt mærker, at bunden bærer. Musikken er næsten filmisk, mystisk, tåget – alt på den fede måde. Den er ikke melodisk som sådan, men heller ikke anarkistisk eller avantgardistisk. Den er kontrolleret, selvbevidst. Elektronisk, bygget op om loops og beats og en frit svævende trompet, der som en anden engel træder sine lette trin ind i elektronikkens dunkle mørke. Towards Language er absolut lytteværdig, næsten sakral.

****  /  Rune Grammofon  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share