Dominique Eade & Ran Blake: Town and Country

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Sangerinden, Dominique Eade, og pianisten, Ran Blake, har igennem flere år delt jazzscene i USA og lærerværelse på Bostons New England Conservatory. Derfor er albummet, Town and Country, også som en naturlig forlængelse af deres hidtidige virke og samvær: et album, der – som en kommentar til nutidens politiske morads og splittelse – på jazzet vis tager fat i De Forenede Staters mangfoldige folkemusik. På deres minimalistiske album, som kun byder på vokal og klaver, kan man således høre de to tage livtag med gamle, traditionsrige numre som Goodnight, Irene og Elijah Rock og på nyere ”standards” som Johnny Cash’s Give My Love To Rose og Bob Dylans It’s Alright, Ma. Og dét gør de med vid og sans for detaljen. Netop derfor er minimalismen en lise i denne kontekst. De to amerikanere lukker lytteren ind i et meget nøgent rum, hvor ærlighed og ægt – i modsætning til forfængelighed og forstillelse – er ambitionen. Ærindet er godt, og den jordbundne tilgang til kunsten sejrer.

***  /  Sunnyside  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share