Denys Baptiste: The Late Trane

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Som titlen indikerer, var den britiske jazzsaxofonist, Denys Baptiste, inspireret af den sene John Coltrane, da idéen om at indspille albummet, The Late Trane, indfandt sig. Af de ti numre, der slutteligt endte på britens ”hyldestalbum”, er de otte da også skrevet af Coltrane og ”kun” fortolket af Baptiste og hans sekstet. Nogle af britens fortolkninger er til gengæld sublime, at det er en helt utrolig glæde at lytte med. Nok holder The Late Trane ikke et gennemgående højt niveau, men udsigten fra albummets højdepunkter er helt usædvanlig eminent. Et af højdepunkterne er fortolkningen af Coltranes nummer, Transition, som med britens drævende langsommelighed foldes ud som en åbenbaring af de mest særegne. Man nærmest drages ind i den organiske stoflighed, som briten – sammen med sine fem sidemen, bl.a. den forrygende pianist, Nikki Yeoh – bringer til torvs. Generelt synes The Late Trane at vokse i værdi og udtryksstyrke med gentagne aflytninger – måske fordi albummet ikke let lader sig indfange eller rubricere. Nye lag åbenbarer sig for hver aflytning, og det er dét, der gør albummet som helhed så uafviseligt.

****  /  Edition Records  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share