Nils Landgren Funk Unit: Unbreakable

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Trombonisten, Nils Landgren (også kaldet Mr Redhorn), har i de sidste to-tre årtier været en af den svenske jazz- og funkscenes mest indflydelsesrige figurer. Han har – takket være sine kunstneriske og menneskelige egenskaber – formået at bygge bro mellem de nævnte genrer og (især) mellem det svenske landskab af musikere og det tyske/centraleuropæiske publikum – dette sidste via sin entreprenante position i tyske ACT Music. Følger man hans karrierevej, kan man få det indtryk, at han i ACT Music har fået stadig friere tøjler til at gøre, hvad han vil. Med sin Funk Unit har han eksempelvis, forud for indspilningen af Unbreakable, igen-igen fået trang til at invitere gæster med, så dét har han fået carte blanche til: at invitere sangeren og guitarlegenden, Ray Parker Jr. (til at medvirke på halvdelen af numrene), og trompetisterne, Randy Brecker og Tim Hagans (til at medvirke på hver ét nummer). Og så går det ellers derudad i en medrivende form for jazzfunk – med sange og kompositioner, der i et vist omfang er skrevet af Nils Landgren selv, men også i sange der reelt er versioneringer af numre af bl.a. Allen Toussaint, Marvin Gaye og Herbie Hancock. Musikken er dynamisk, medrivende og så absolut troværdig.

****  /  ACT Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share