Frands Rifbjerg Quintet: Songs and Melodies

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I februar 2016 optrådte Frands Rifbjerg Quintet for første gang, og det ved en hyldestkoncert til kapelmesterens afdøde far, forfatteren Klaus Rifbjerg. Et års tid senere fik kvintetten sit andet job, og da konstellationen alligevel skulle samles, benyttede Frands Rifbjerg lejligheden til at tage orkesteret med sig i et studie til en optagelse. Songs and Melodies blev resultatet heraf. Albummet er vidtfavnende og rummer fine, drævende versioneringer af store, gamle jazzstandards som When I Fall in Love og Bless Your Heart til en lige så drævende versionering af Bob Dylans It Ain’t Me Babe og nu fastholdte udgaver af danske ballader som Marie Fiskers Close Me In, Kasper Tranbergs Voodoo og Søren Kjærgaards Ballad no. 4. Konstellationen – Frands Rifbjerg, Marie Fisker, Kasper Tranberg, Søren Kjærgaard og Anders Christensen – har indspillet det hele med et tilsyneladende naturligt overskud, teknisk såvel som kunstnerisk. De fems tilgang til materialet fremstår i hvert fald overbevisende og stilsikker.

****  /  Gateway Music  /  44 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share