Sigurdur Flosason & Lars Jansson Trio: Green Moss Black Sand

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er en fascinerende, fin og raffineret, stilfærdig vis, hvorpå ovennævnte konstellation – den islandske jazzsaxofonist og den svensk/danske jazztrio får indledt albummet, Green Moss Black Sand. Jeg føler mig fra start mødt af jazzens nordiske melankoli, når den er allermest dragende og sørgmodig. Men den intense oplevelse forbliver ikke intakt. Efterhånden som jeg lytter mig ind igennem albummet, oplever jeg noget andet. I flere, lange passager, afløses det særegent inderlige og gråtonede nemlig af noget, der snarere har karakter af en nutidig form for mainstream Østkystjazz – musik der er overfladebehandlet og tilsat kunstig lyssætning. Åbningsnummeret, Fragile, får følgeskab af andre, velturnerede, lyriske numre som f.eks. Spring Water, men glæden over disse raffinerede, melankolske perler, slås lidt itu af de flade passager, hvori musikken bliver for konstrueret og poleret. Alligevel er helhedsindtrykket, at Sigur∂ur Flosason & Lars Jansson Trio har skabt et solidt album, som fortjener et stort publikum.

****  /  Storyville Records  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share