Elektrojazz: New York Tribute

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den herboende, svenske trombonist, Anders Larson, har i de senere år sat sit helt eget præg på den danske og svenske jazzscene med sin ”elektrojazz”. Og sammen med Anders Rose, Matthias Petri og Andreas Svendsen – plus Michael Stephenson, Mr. Reed, Gonzalo Silva, Gary Goldberg og JFlo – sætter han, med sin New York Tribute, endnu en milepæl i jorden – endda en, der vil kunne åbne døre over there! Det nye album byder således på et virkelig veltrimmet og internationaliseret miks af groovy, acid jazz, soul og R&B – tilsat spoken word og beat-boxing. Lytteren inviteres ind i et univers præget af et på én gang groovy, medrivende og laid-back flow, der både kan animere til stilfærdig aflytning og kropslig medleven. Det særligt kendetegnende ved den skandinaviske kvartets (og de primært amerikanske gæsters) kompositioner og indspilninger i studiet i New York er, at de fremstår gennemarbejdede. Og nok i gæld til orkestre som Chicago og The Manhattan Transfer, men samtidig som nye, originale, af særligt tilsnit. Alt er gennemproduceret og -kontrolleret, men ikke kedeligt, selv om musikken af og til antager karakter af underholdning.

****  /  Giant Sheep Music  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share