Rudy Smith Quartet: Glass World

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Rudy Smith vil for mange danskere være et overraskende nyt bekendtskab. Og dét til trods for, at han har boet i Danmark i 35 år og som steel-pan virtuos igennem årtier har turneret verden rundt med andres og egen musik – sidstnævnte funderet i grænselandet mellem den nordamerikanske jazz og den afro-caribiske percussion. Når man lægger ører til hans nye album på danske Stunt Records hører man straks virtuositeten, men også inspirationskilderne: Milt Jackson, Bobby Hutcherson, Oscar Peterson og John Coltrane. Foruden den dybe forbindelse til den caribiske tradition for at spille olietønde. Alt dét hører man – selv om hovedparten af materialet til Glass World er skrevet af vores helt egen jazzpianist og –komponist, Ole Matthiessen, som endnu engang demonstrerer sin spændvidde udi såvel spil som komposition. Udover Matthiessens materiale byder albummet på Smiths egen Blues for Rasta Prasta og på to ballader, hvoraf især den evigt grønne calypso, Old Lady Walk One Mile And a Half, berettiget tiltrækker sig min opmærksomhed.

****  /  Stunt Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share