Gerald Cannon: Combinations

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzbassist, Gerald Cannon, er et ret ubeskrevet blad herhjemme. Og det er – selv om han har spillet med en række store navne som Roy Hargrove, McCoy Tyner, Art Blakey, Cedar Walton, Elvin Jones, Dexter Gordon og Joe Lovano – til dels selvforskyldt, for han strør ikke om sig med plader i eget navn. Han pladedebuterede således for 14 år siden med sit eget orkester, men det er først nu, han udsender en opfølgende plade, Combinations. Dét er til gengæld en plade, der er godt skruet sammen, og som af samme grund har været værd at vente på. Musikken på Combinations er et miks af energisk jazz, smooth bossa-novaer, elegante ballader og funky post-bop – alt sammen suverænt godt komponeret af Gerald Cannon og lige så suverænt godt forløst af forskellige konstellationer, der blandt andre tæller navne som Kenny Barron, Rick Germansson, Russell Malone, Willie Jones III og Sherman Irby. Disse musikere er nogle af Gerald Cannons favoriter, og man får da også på fornemmelsen, at meget af musikken er skrevet med de bestemte musikere in mente. I hvert fald er spil og samspil organisk, velsmurt og hipt.

****  /  Woodneck Records  /  67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share