Krokofant: Krokofant III

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er uforfalsket energi, den norske jazzrocktrio, Krokofant, lægger for dagen på dette – det tredje album på tre år: uforfalsket energi i grænselandet mellem den progressive rock og den mest hårdkogte form for jazzrock. Guitaristen Tom Hasslan, saxofonisten Jørgen Mathisen og trommeslageren Axel Skalstad blotlægger således et soundscape, der er som et miks af den progressive form for rock, som eksempelvis King Crimson skabte fundamentet for, og den form for hård jazzrock, som eksempelvis Mahavishnu Orchestra skabte et andet fundament for. Musikken på Krokofant III er ungdommelig, på én gang retrospektiv og fremadskuende, den er disciplineret, hård og teknisk velfunderet og så fungerer den – i den forstand, at den både byder på genkendelige beats og på improvisationer, der på overraskende kunstnerisk vis sparker røv. Det hele er uhøjtideligt, uvederhæftigt og forceret på den fede måde. Og er man blandt de heldige, der også har hørt trioens to første album, fornemmer man oven i købet en tiltagende stringens, uden at musikken af dén grund er blevet kedeligere eller mere forudsigelig.

****  /  Rune Grammofon  /  39 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share