Malija: Instinct

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Malija er en af Englands nye, meget interessante jazztrioer – en trommeløs sag bestående af Mark Lockheart på saxofon, Liam Noble på klaver og Jasper Høiby på kontrabas. Sidstnævnt er ganske vist dansker, men det hele – trioen, dens label og hele dens univers – udspringer af London, hvor Høiby har boet i årevis. Trioens musik er en sofistikeret, moderne form for jazz, som på én gang er kontrolleret og fri. Skelettet i alle kompositionerne er tydeligt, men mange flader også helt åbne for improvisationer og impulsive indfald. Et nummer som Moon Stairs er et godt eksempel herpå. Det består af et klart grit og af masser af improvisatoriske flader, der både afspejler de tre musikeres respektive teknikaliteter og deres indbyrdes – instinktive – evner til at interagere, lytte og bidrage. Albummet er godt gennemført, stringent og fokuseret. Og flere numre så absolut nyskabende. Jazz uden trommer antager således nye innovative former med Lockheart, Noble og Høiby.

****  /  Edition Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share