Line Kruse Orchestra: Hidden Stone

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Danske Line Kruse kan med sindsro betegnes som en vidtfavnende musiker. Hun er klassisk uddannet violinist fra konservatoriet i København, men også en kvinde med en åbenlys forkærlighed for jazz og begge ben solidt plantet i det franske. Hidden Stone, hendes nye album, er som en brobygning mellem de to genrer – ”klassisk” musik med ”franske latin-grooves” og åbenlyst med lyden af et big-band. Kvinden, der har en fortid i Gotan Projects som violinist, udforsker på Hidden Stone sine egne, nordiske rødder, men – sikkert fordi, hun omgiver sig med franske sidemen – gør hun det med en kontinental latin feeling. Repertoiret er næsten helt og holdent hendes eget, men den hovedsageligt franske besætning tilfører også et mere centraleuropæisk / latinamerikansk tilsnit. Albummets bedste nummer (!), Haut de Cagnes, er det eneste, hun ikke selv har skrevet. Nummeret er skrevet af Pierre Bertrand. Men Line Kruse har arrangeret det for stort orkester, og løfter det i egen kraft til et noget nær mesterligt niveau. Hidden Stone er på alle måder et ekstraordinært album.

**** / Continuo Jazz / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share