Girls in Airports: Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Live er et nyt (femte) udspil fra det eksperimenterende danske jazzorkester, Girls in Airports. Albummet er, som dets titel indikerer, optaget live under koncerter (i Tyskland i 2017), og det emmer i dén grad deraf – af live-præstationen, nærværet i eksperimenterne foruden af det tekniske overskud og den kunstneriske ambition, som alle dage har kendetegnet konstellationen, der består af Martin Stender, Lars Greve, Mathias Holm, Victor Dybbroe og Mads Forsby. De fems musik er instrumental og kombinerer jazz, indie og urban i et unikt, eklektisk udtryk. Og alt det gør deres Live-præstation til en lise at lytte til. Deres musik er ikke egentlig avantgardistisk og krævende, snarere melodisk, sfærisk, dragende – bygget op som melodiske soundscapes, der sine steder sender tankerne i retningen af diverse kammer- og freejazz, sine steder i retningen af mere symfonisk rock som f.eks. Pink Floyds. Åbningsnummeret, Kantine, er et af disse. Tilsigtet eller utilsigtet, aner man en inspiration fra Pink Floyd deri. Og det er måske dét – det vidtfavnende og dog centrerede – der gør Girls in Airports’ musik så fascinerende.

****  /  Edition Records  /  57 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share